Reklama
 
Blog | František Pašingr

Civilization is over

Příběh začíná 12 986 let před narozením proroka Mohameda. Tlupa vůdce Donga objevila ráj.

Planina porostlá hustou šťavnatou trávou byla náhle přerušena hlubokým kaňonem, na jehož dně protékala říčka a ústila prostorná jeskyně.

Brzy přišli na to, že kolemjdoucí stáda koní a zubrů stačí pokřikem zahnat na okraj kaňonu. Zlom do propasti je tak překvapivý, že většina zvířat nestačí zastavit a spadne rovnou do kuchyně.

Uplynulo dlouhých dvacet let. Stařičký Dong (bylo mu 45 let) dávno předal vládu synovi Dingovi. Blahobyt trval. Život v ráji se podepsal na všech příslušnících kmene. Ženy vypadaly jako Věstonická Venuše, ale i muži připomínali spíše kouli sádla než svalnatého bojovníka.

Reklama

V tu dobu k nim zabloudil mladý chlapec, který měl na tváři nezvyklé rituální jizvy. Před 20 lety by ho rovnou zabili jako příslušníka cizího kmene. Tentokrát se však zachovali jinak. Jídla byl nadbytek a tak chlapce vzali mezi sebe. Cizinec se však s tlupou nesžil. Stále jako by mu něco scházelo. Na rozdíl od mužů kmene, jejichž nemilejší zábavou bylo polehávat na slunci a vyprávět si báje z dob, kdy ještě byli bojovným kmenem, cizinec se neustále toulal po okolí a odvažoval se stále dále a dále.

Jednoho dne potkal několik mužů a podle rituálních jizev poznal, že jsou z jeho původního kmene. Odešel tedy s nimi k jejich náčelníkovi, který se jmenoval Mulim. Bylo to několik dní cesty. Náčelník Mulim se zájmem vyslechl jeho vyprávění a kmen se záhy vydal na cestu.

Dingovi zpohodlnělí muži neměli šanci odolat bojovníkům zvyklým na tvrdý život v nehostinné krajině.